| Krem orzechowy |
Przepis na domowy krem orzechowy do tortów, ciast, babeczek i deserów. Krem jest delikatny, aksamitny i łatwy w przygotowaniu.
Jak zrobić taki krem orzechowy pokazane jest w filmiku. Zapraszam do oglądania.
KREM ORZECHOWY
SKŁADNIKI:
Krem:
- śmietanka kremówka 30% lub 36% (400 ml.)
- serek mascarpone (250 g)
- cukier puder (3 łyżki)
- masło orzechowe (150 g) dostępne TUTAJ
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
WYKONANIE:
Do misy miksera wlewamy dobrze schłodzoną śmietankę kremówkę i od razu dodajemy mascarpone, również schłodzone. Zaczynamy miksować na średnich obrotach miksera. Wsypujemy cukier puder i gdy składniki się połączą, a masa zrobi się puszysta, zmniejszamy obroty miksera do najmniejszych i dodajemy masło orzechowe (łyżka po łyżce). Miksujemy jeszcze krótko do połączenia się składników. Nie miksujemy za długo, żeby krem się nie zważył.
Uwagi:
– Z podanych składników wyszło mi kremu do pokrycia 4 blatów biszkoptu o średnicy 20 cm.
– ciasta z tym kremem mogą śmiało stać w lodówce 3 dni.
Jeśli zrobisz ten lub inny mój przepis, z chęcią zobaczę zdjęcia Twoich kreacji na Instagramie, Facebooku lu Pinterest. Oznacz tagiem #ritacreative a z miłą chęcią udostępnię Twój profil na moim story na Instagramie.
Poniżej moje zdjęcia z wykorzystaniem tego kremu orzechowego.
| Tort Duszek z kremem orzechowym |
| Tort Snickers z kremem orzechowym |
Jeżeli interesuje Cię co się u mnie aktualnie dzieje, to serdecznie zapraszam do oglądania moich vlogów na YouTube. W filmikach moich pokazuję codzienność życia w Grecji, czyli możesz poznać mnie lepiej i zobaczyć Grecję z troszkę innej strony. Gorąco zachęcam do subskrybcji mojego kanału Grecki Świat Rity
Masz pytania lub sugestie? Napisz w komentarzu.
Jeśli spodobał Ci się ten wpis i uważasz, że przepis jest wart uwagi, to udostępnij go w mediach społecznościowych oznaczając mnie #kreatywnewypiekirity. Dzięki!
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
