Maślany krem z solonym karmelem

0
(0)

KARMELOWY KREM MAŚLANY


Przepis na maślany krem karmelowy do tynkowania tortów, oraz jako krem do ciast, babeczek i makaroników. Jest  niezwykle łatwy w przygotowaniu i zawiera tylko 3 składniki.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});


MAŚLANY KREM Z SOLONYM KARMELEM

SKŁADNIKI:
  • masło (230 g)
  • karmel solony (200 g)  – z tego przepisu
  • cukier puder (200 g)

WYKONANIE:
Masło i karmel miksujemy około 3 minut, aż uzyskamy gładką i puszystą masę. Dodajemy połowę cukru pudru i miksujemy na niskich obrotach miksera do momentu, aż cukier się zmiesza. Następnie dodajemy pozostały cukier puder i miksujemy zwiększając obroty miksera do średnio wysokich. Miksujemy około 3 minut, aż krem stanie się gładki, i puszysty.
Uwagi:
1. Krem można przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku do tygodnia czasu, a w zamrażalniku do 3 miesięcy. Gdy rozmrozimy krem, należy go ponownie ubić w mikserze do puszystści.
2. Z tego przepisu wystarczy kremu na 24 babeczki.
3. Kremu starczyło mi do otynkowania tortu składającego się z 4 blatów ośrednicy 20 cm. Dodałam go też odrobinę między blatami. (zdjęcie poniżej)
4. Krem maślany w lodówce twardnieje i dlatego zanim podamy ciasto/tort należy doprowadzić do temperatury pokojowej.
5. Jest to krem typu amerykańskiego, bardzo słodki.


Jeśli zrobisz ten lub inny mój przepis, z chęcią zobaczę zdjęcia Twoich kreacji na InstagramieFacebooku lub Pinterest. Oznacz tagiem #ritacreative a z miłą chęcią udostępnię Twój profil na moim story na Instagramie.


|TUTAJ znajdziesz inne moje przepisy na KREMY
Krem maślano karmelowy typu amerykańskiego
Maślano karmelowy krem typu amerykańskiego
Tort z maślano karmelowym kremem
Tort snickers otynkowany maślano karmelowym kremem

Obserwuj RITA creative na  INSTAGRAMIE

Jeżeli interesuje Cię co się u mnie aktualnie dzieje, to serdecznie zapraszam  do oglądania moich vlogów na YouTube. W filmikach moich  pokazuję codzienność życia w Grecji, czyli możesz poznać mnie lepiej i zobaczyć Grecję z troszkę innej strony. Gorąco zachęcam do subskrybcji mojego kanału Grecki Świat Rity 


Masz pytania lub sugestie? Napisz w komentarzu.
Jeśli spodobał Ci się ten wpis i uważasz, że przepis jest wart uwagi, to udostępnij go w mediach społecznościowych oznaczając mnie #kreatywnewypiekirity. Dzięki!

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Oceń ten przepis!

Średnia ocena 0 / 5. Liczba głosów 0

Na razie brak głosów! Oceń ten post jako pierwszy.

Zobacz inne przepisy

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 Komentarze
Najstarsze
Najnowsze Najwięcej głosów
Opinie w linii
Zobacz wszystkie komentarze