Przepis na najlepszy czarny biszkopt, bez barwników. Mięciutki, puszysty i wilgotny. Kolor biszkoptu jest uzyskany dzięki czarnemu kakao dr.Otkera. Przepis ten znalazłam na opakowaniu czarnego kakao i zrobiłam go wedle zaleceń producenta.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
CZARNY BISZKOPT
SKŁADNIKI:
- mąka (70 g)
- proszek do pieczenia (1 łyżeczka)
- kakao czarne (4 łyżki ) dostępne tutaj
- kakao klasyczne gorzkie (1 łyżka) dostępne tutaj
- cukier (170 g)
- jajka (5 szt.)
- szczypta soli
Potrzebne gadżety:
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
if (typeof CeneoAPOptions == „undefined” || CeneoAPOptions == null)
{
var CeneoAPOptions = new Array();
stamp = parseInt(new Date().getTime()/86400, 10);
var script = document.createElement(„script”);
script.setAttribute(„type”, „text/javascript”);
script.setAttribute(„src”, „//partnerzyapi.ceneo.pl/External/ap.js?”+stamp);
script.setAttribute(„charset”, „utf-8”);
var head = document.getElementsByTagName(„head”)[0];
head.appendChild(script);
}
CeneoAPOptions[CeneoAPOptions.length] =
{
ad_creation: 491750,
ad_channel: 32139,
ad_partner: 18970,
ad_type: 1,
ad_content: '743,1254′,
ad_format: 2,
ad_newpage: true,
ad_basket: true,
ad_container: 'ceneoaffcontainer491750′,
ad_formatTypeId: 1,
ad_contextual: false,
ad_recommended: false,
ad_showRank: false
};




