Babeczki warzywno – jajeczne, kolorowe, lekkie, idealne na śniadanie lub kolację.
Przepis bardzo łatwy, szybki, zdrowy i smaczny.
Jak zrobić takie babeczki warzywno jajeczne pokazane jest w filmiku. Zapraszam do oglądania.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
BABECZKI WARZYWNO JAJECZNE
SKŁADNIKI:
– 250 gr. mrożonej mieszanki warzywnej
– 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
– sól wg.uznania
– 1 zielona papryka
– 4 łyżki żółtego sera tartego (wg. uznania)
– 140 gr. szynki wieprzowej
– 1 pomidor
– 200 g fety
– pieprz wg. uznania
– mleko (4 łyżki)
– 8 jajek
– sól
– sól
– pieprz
* Foremka na babeczki ( na 12 szt.)
WYKONANIE:
1. Pierwsza wersja smakowa.
Mieszankę warzywną mieszamy z posiekaną natką pietruszki i solą.
Cztery miejsca w foremce na babeczki wypełniamy otrzymaną mieszanką (nie wypełniamy po same brzegi, musimy zostawić trochę miejsca, bo później zalejemy jeszcze jajkiem).
2. Druga wersja smakowa.
Mieszamy drobno pokrojoną paprykę, pokrojoną szynkę i tarty ser.
Wypełniamy farszem 4 miejsca w foremce na babeczki.
3. Trzecia wersja smakowa.
Mieszamy drobno pokrojony pomidor z pokrojoną fetą.
Wypełniamy farszem 4 miejsca w foremce na babeczki.
Mleko i jajka roztrzepujemy z solą i pieprzem. Zalewamy przygotowane farsze w foremce na babeczki.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w funkcji góra dół w 190℃ przez około 30 minut.
Uwagi:
* Według tego przepisu wychodzi 24 babeczki.
* Według tego przepisu wychodzi 24 babeczki.
Jeżeli interesuje Cię co się u mnie aktualnie dzieje, to serdecznie zapraszam do oglądania moich vlogów na YouTube. W filmikach moich pokazuję codzienność życia w Grecji, czyli możesz poznać mnie lepiej i zobaczyć Grecję z troszkę innej strony. Gorąco zachęcam do subskrybcji mojego kanału RITA vlog
Masz pytania lub sugestie? Napisz w komentarzu.
Jeśli spodobał Ci się ten wpis i uważasz, że przepis jest wart uwagi, to udostępnij go w mediach społecznościowych oznaczając mnie #kreatywnewypiekirity. Dzięki!
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

